Oricare ar fi structura după care ne vom ghida, există un set de elemente indispensabile în punerea în aplicare a oricărui proiect legat de instalarea livezilor și viilor pe care le avem în considerare:

  1. Unde? Alegerea locului potrivit sau optimizarea locului deja existent presupune o serie de analize privind calitatea solului, înclinația topografică, prezența unei surse de irigații, expunerea la soare, accesul și biodiversitatea prezentă deja în locul respectiv (posibili dăunători și/sau elemente naturale favorizante).
  2. Când? Este bine, dar nu obligatoriu, ca un astfel de proiect să înceapă toamna. În acest fel, putem analiza în decursul lunilor stagnante infrastructura, soluțiile și alte elemente adiacente necesare plantării. După care aceasta poate avea loc în primele luni ale anului.
  3. Ce soiuri? Oferim servicii complete de consultanță și intermediere în materie de alegere a soiurilor celor mai potrivite în situația dumneavoastră. Acest fapt se referă atât la pomi fructiferi, cât și la vițe de vie, sau chiar la plante pentru fructe de pădure. Există soiuri specializate pe producție, soiuri care rezistă în condiții mai puțin optime (frig, secetă, sol sărac, dăunători etc.), soiuri cu potențial peisagistic crescut ș.a.m.d.
  4. Cum? Tehnicile și sistemele recente de plantare a viței de vie și a pomilor fructiferi permit lejerizarea ulterioară a muncilor de întreținere, fapt care nu era posibil cu majoritatea tehnicilor tradiționale. De aceea, este important ca acestea să fie urmate cu strictețe:
    • În cazul pomilor fructiferi, aceste tehnici se referă la plantarea corespunzătoare și la planificarea modului în care va arăta coroana acestora.
    • În cazul viței de vie, pe lângă plantare și conducere a lăstarilor (spalier sau tufă), tehnicile se referă și la optimizarea spațiului pentru întreținere ușoară și pentru un cules eficient, eventual mecanizat.
  5. Întreținerea în primul an. Aceasta se referă la direcționarea plantei conform schemei dorite. Luați în calcul că tăierile din primul an sunt specifice, întrucât influențează forma finală a plantei și, implicit, dispunerea ei pe plantație. Aceste tăieri trebuie făcute de specialiști pentru a nu modifica formarea optimă a culturii, fapt ce are impact direct asupra eficienței acesteia pe termen lung.

În funcție de posibilitățile și dorințele dumneavoastră, vă putem oferi servicii extensive pentru a vă ajuta nu numai să vă instalați propria livadă de pomi fructiferi sau propria vie, ci și să o întrețineți, cel puțin până în momentul în care cultura devine parțial autonomă. Astfel, apelând la noi veți putea nu numai beneficia de aceste servicii, ci și învăța pe parcurs care sunt pașii necesari pentru o livadă sau o vie optimă.

În cazul în care doriți reamenajări ale unor spații deja existente, serviciile noastre flexibile se vor plia pe structurile deja existente și le vor optimiza într-un mod care combină eficiența cu aspectul estetic. Luați în calcul că oricare dintre aceste două culturi necesită un timp de desfășurare destul de mare și că, din această cauză, vă aflați în fața unui proiect care trebuie gândit în mișcare și cu foarte mare atenție. Aceste două elemente – cel structural și cel moțional – sunt exact combinația de factori cu care vă ieșim înainte pentru a vă ține în siguranță și a garanta profitabilitatea proiectului.